drs. Elouise van der MeulenPraktijk voor coaching en psychotherapie

Wat is psychotherapie?

Hoewel ik niet meer als actief psychotherapeut geregistreerd ben maak ik in mijn coaching nog altijd gebruik van psychotherapeutische technieken en inzichten.

Psychotherapie kan je helpen om pijnlijke ervaringen te verwerken en/of deze anders te gaan zien en te beleven. Ook kun je leren moeilijke situaties anders aan te pakken. Dit alles met het doel je psychische problemen en klachten te verminderen en hanteerbaar te maken.

Psychotherapie vraagt  de bereidheid  om jezelf, je gedrag, je gedachten en gevoelens onder de loep te nemen en daar samen met de psychotherapeut naar te kijken en ermee aan het werk te gaan. Als het goed is, gaat dat proces gepaard met een toenemend vertrouwen tussen jou en de therapeut. In zo’n sfeer durven mensen vaak beter naar zich zelf te kijken dan in het dagelijks leven mogelijk is.
Psychotherapie is een proces dat gepaard gaat met ups en downs. Het is niet zo dat je je iedere week wat beter gaat voelen. Zeker in de beginfase kan het zijn dat je je  soms slechter voelt. Dat is vaak onvermijdelijk, omdat nare en moeilijke zaken het onderwerp zijn van de therapie. Dat hoort er allemaal bij. Maar in bijna alle gevallen gaan mensen zich uiteindelijk steeds beter voelen.